Πώς θα νοικιάσω σκάφος;

1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ:

Οι τρόποι για να επικοινωνήσετε μαζί μας και να κάνετε κράτηση είναι οι ακόλουθοι:

Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας θα σας ενημερώσουν για τη διαθεσιμότητα και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καταλληλότερο σκάφος για τις ανάγκες σας ώστε να ολοκληρώσετε την κράτησή σας.

Κατά την ολοκλήρωση της κράτησης με οποιοδήποτε τρόπο θα πρέπει να έχουμε τα πλήρη στοιχεία σας:

Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας (viber, whatsapp), email, ημερομηνία κράτησης, αριθμό επιβατών, αριθμός παιδιών και ηλικίες, ώρα προσέλευσης, χρήση skipper ή όχι και οποιαδήποτε τυχόν αιτήματα έχετε. Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για την ενοικίαση σκάφους.

Θα ακολουθήσει επιβεβαιωτικό μήνυμα με τα στοιχεία της κράτησης σας και τους τρόπους πληρωμής της προκαταβολής.

 

2. ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:

Για να ολοκληρωθεί η κράτηση του σκάφους σας,  απαιτείται προκαταβολή 20% του κόστους ενοικίασης του σκάφους, το υπόλοιπο 80% καταβάλλεται κατά την παραλαβή του σκάφους, ενώ το κόστος του καυσίμου πληρώνεται κατά την επιστροφή του σκάφους ανάλογα με την κατανάλωση που έχει γίνει.

Για κρατήσεις που ακυρώνονται έως 5 ημέρες πριν από την ημερομηνία ενοικίασης, η προκαταβολή επιστρέφεται στο 100%.

Για κρατήσεις που ακυρώνονται μετά την τέταρτη ημέρα πριν την κράτηση, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Η μίσθωση και η αναχώρηση του σκάφους πραγματοποιείται κανονικά όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, η δύναμη του ανέμου δεν υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια και επιτρέπεται από τις λιμενικές αρχές.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίες απαγορεύουν την αναχώρησή σας την κατά ημέρα της ενοικίασης, η προκαταβολή σας επιστρέφεται και η ενοικίαση είτε ακυρώνεται είτε επαναπρογραμματίζεται για άλλη ημέρα, εφόσον το επιθυμείτε.

Όλες οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με μετρητά, πιστωτική/χρεωστική κάρτα, PayPal, Revolut ή τραπεζική κατάθεση. Απαραίτητη η αναγραφή του ονόματος και της ημερομηνίας κράτησης.

Μόλις μας ενημερώσετε για την πληρωμή της προκαταβολής θα λάβετε το τελικό μήνυμα επιβεβαίωσης της κράτησης σας που θα συνοδεύεται και με το link της έδρας μας, όπου και θα σας περιμένουμε κατά την προκαθορισμένη ημέρα της κράτησης.

 

3. ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ:

Μια ημέρα πριν την ημέρα της μίσθωσης, οι υπεύθυνοι κρατήσεων θα επικοινωνήσουν μαζί σας για μια υπενθύμιση της κράτησης, για την επιβεβαίωση της ώρας προσέλευσης και για να σας δώσουν κάποιες πρώτες χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι της επόμενης μέρας.

 

4. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ:

Κατά την άφιξή σας στην έδρα μας, θα σας ζητηθεί από το προσωπικό μας να υπογράψετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ενοικίαση του σκάφους και να τακτοποιήσετε τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες.

Προκειμένου να συμπληρωθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης σκάφους, θα σας ζητηθούν τα ακόλουθα απαραίτητα έγγραφα:

  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου του χειριστή.
  • Άδεια χειριστή ταχυπλόου (στην περίπτωση που η ενοικίαση αφορά κάποιο από τα σκάφη που το απαιτούν). Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, εάν ο τύπος του σκάφους που έχετε μισθώσει το απαιτεί, θα πρέπει να έχετε μαζί σας στο σκάφος την άδεια χειριστή ταχύπλοου σκάφους για να την επιδείξετε στις λιμενικές αρχές, εάν σας ζητηθεί.
  • Λεπτομέρειες για την έκδοση τυχόν τιμολογίου.
  • Αποδεικτικό πληρωμής προκαταβολής (σε περίπτωση που δεν έχει φανεί η κατάθεσή σας μέχρι την στιγμή της ενοικίασης).

Στην περίπτωση που η ενοικίασή σας περιλαμβάνει την χρήση skipper στο σημείο αυτό  είστε έτοιμοι για τον απόπλου. Αυτοκίνητα της εταιρίας μας θα σας μεταφέρουν στον χώρο επιβίβασης και η κρουαζιέρα σας ξεκινάει.

Στην περίπτωση που θα οδηγήσετε εσείς το σκάφος οι υπεύθυνοι της εταιρίας μας σας ενημερώνουν λεπτομερώς για την περιοχή που θα πλεύσετε, εξήγώντας σας αναλυτικά πως θα πρέπει να κινηθείτε, υποδεικνύοντάς σας όλα τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας, τα σημεία που μπορείτε να σταματήσετε για μπάνιο ή φαγητό πάνω στον χάρτη της περιοχής, καθώς και τα σημεία που θα πρέπει να αποφύγετε προκειμένου να μην προκληθεί κάποιος τραυματισμός σε εσάς ή κάποια ζημία στο σκάφος.

Εν συνεχεία σας παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες πάνω στο σκάφος για την ασφαλή οδήγησή του, τον τρόπο χειρισμού του και την χρήση του εξοπλισμού του από τους έμπειρους skipper της εταιρίας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προαναφερθείσες ενέργειες μπορούν να γίνουν στην έδρα μας οποιαδήποτε προηγούμενη ημέρα, κατόπιν αιτήματος του ενοικιαστή, προκειμένου να επιταχυνθεί η αναχώρηση την ημέρα της μίσθωσης.

 

5. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ:

Κατά την παραλαβή του σκάφους, γίνεται λεπτομερής επίδειξη του σκάφους και του εξοπλισμού του και υπογράφεται δήλωση αποδοχής του σκάφους και κατάλογος του εξοπλισμού του με το κόστος αποζημίωσης σε περίπτωση που προκληθεί οποιαδήποτε ζημία στο σκάφος ή σε μέρη αυτού ή απώλεια εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της ενοικίασης.  Το σκάφος παραδίδεται από εμάς, με γεμάτη δεξαμενή καυσίμων, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Τέλος, σας δίνονται τα έγγραφα και οι άδειες του σκάφους που θα πρέπει να επιδείξετε στις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές σε περίπτωση ελέγχου.

 

6. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

Η επιστροφή στο σημείο αποβίβασης του σκάφους γίνεται την προκαθορισμένη ώρα ή και νωρίτερα ειδοποιώντας μας σχετικά. Κατά την επιστροφή ελέγχεται η κατάσταση του σκάφους και του εξοπλισμού του. Σε περίπτωση ζημίας του σκάφους, μέρους αυτού ή απώλεια εξοπλισμού, το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης βαρύνει αποκλειστικά τον ενοικιαστή.

Ο ανεφοδιασμός του σκάφους με καύσιμα γίνεται από εμάς. Το κόστος των καυσίμων βαρύνει αποκλειστικά τον ενοικιαστή.

 

 

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  1. Στην έδρα μας θα βρείτε άνετο και φυλασσόμενο parking για να μπορέσετε με ασφάλεια να αφήσετε το μεταφορικό σας μέσο.
  2. Στο νησί της Διαπόρου δεν υπάρχει κάποια καντίνα ή εστιατόριο, ωστόσο η εταιρία μας σας παρέχει φορητό ψυγειάκι με παγοκύστες και μερικά μπουκάλια κρύο νερό. Μπορείτε έτσι να μεταφέρετε και να διαφυλάξετε δροσερά τυχόν ποτά ή φαγητά που επιθυμείτε να έχετε μαζί σας.