11 Μάι Διάπορος
Η νήσος Διάπορος
Βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού, μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας.
Είναι το κύριο νησί που αποτελείται από το σύμπλεγμα νησιών στον κόλπο της Βουρβουρού. Το μαγευτικό τοπίο προσφέρει κατάλευκες αμμουδιές και πανέμορφη υποθαλάσσια ζωή όπου μπορεί κανείς να εξερευνήσει.
Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια , όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης.
Ο κόλπος καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα θερμά και είναι κατάλληλα για χειμερινούς κολυμβητές. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από πευκοδάσος. Ο Διάπορος, περιβάλλεται από ένα σύμπλεγμα νησιών, Αμπελίτσι, Καλόγρια, Περιστέρι, Άγιος Ισίδωρος, Πρασονήσι
Ο οικισμός του Διάπορου χρονολογείται στην Πρώιμη εποχή του Χαλκού, ενώ συναντώνται λίθοι, λίγα θραύσματα μαγειρικών σκευών και κάποιες μυλόπετρες.
Επίσης στην περιοχή κατοικούνταν από τα παλιά χρόνια, όπως μαρτυρούν τα ερείπια από τον προβυζαντινό ναό του Αγίου Ανδρέα, που βρέθηκαν στο νησί Διάπορος.
Αξιόλογο επίσης είναι το μέγα τείχος, οχυρωματικό έργο άγνωστης εποχής, που έκοβε την επικοινωνία του κύριου κορμού της Σιθωνίας με την υπόλοιπη Χαλκιδική.
Ο Άγιος Ισίδωρος είναι νησίδα της Χαλκιδικής στον κόλπο της Βουρβουρού, ανατολικά της νησίδας Διάπορος.
Βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού και δίπλα στον Διάπορο όπου σχηματίζουν θαλάσσιο στενό με καταγάλανα νερά. Πάνω στην νησίδα υπάρχουν ερείπια βυζαντινού ναΐδριου, πιθανότατα του Aγίου Ισιδώρου.
Το ναΐδριο σώζεται στα 2 περίπου μέτρα ύψος και σε διαστάσεις 5,95 Χ 4,35, φαίνεται ότι δεν είχε παράθυρα μόνο μία κόχη στην αγία τράπεζα όπου έμπαινε φως, και πιθανότατα κτίστηκε από κάποιον ερημίτη που έζησε εκεί.